Het team van Dressuurstal Petra van Esch bestaat uit: Petra, Paulien en Hendrik van Esch

Petra van Esch (11 juni 1980)

Petra werkt samen met haar ouders in het familiebedrijf ‘Dressuurstal Petra van Esch’. Zij houdt zich voornamelijk bezig met topsport, het geven van trainingen en het begeleiden van jong talent.

Petra werd als driejarig meisje besmet met het paardenvirus. Al op haar achtste boekte zij haar eerste succes door Brabants kampioen te worden. In haar jeugdjaren reed Petra niet alleen dressuur, maar sprong ze ook met haar pony’s en paarden en reed ze tevens samengestelde wedstrijden.

Van 1997 tot 2000 trainde Petra in Duitsland, waarna ze definitief koos voor dressuur en met haar ouders ‘Dressuurstal Petra van Esch’ opzette.
Petra, over de drijfveren achter haar werk: “Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Het is mooi als je alle kennis en ervaring die je in de loop der jaren hebt verzameld kunt doorgeven aan anderen.”

Erelijst
1995 Nederlands Kampioen Junioren
1995 Team Zilver Junioren
1996 Team Zilver Junioren
1997 Team Zilver Junioren
2002 Geslaagd voor Master Class Deurne
2010 Nederlands Kampioen Z2
2013 Kampioen NRPS

Paulien van Esch (20 februari 1958)

Veel mensen willen van Paulien weten of zij ook ooit heeft paardgereden. Daar kan zij heel kort op antwoorden: ja!

Paulien verzorgt de paarden en begeleidt Petra zowel met de dagelijkse training als op concoursen. Daarnaast geeft ze aan verschillende ruiters en amazones les op diverse niveaus.
Naast de dagelijkse werkzaamheden houdt Paulien zich bezig met alles wat te maken heeft met de opfok van veulens. Samen met een erkende dierenartsenpraktijk is Paulien bezig met embryospoeling en heeft zich gespecialiseerd in draagmerrie’s.

Pauliens filosofie: doe waar je het beste in bent!


Hendrik van Esch
(21 augustus 1958)

Hendrik heeft altijd fanatiek paardgereden als landelijke ruiter in het achttal en individueel dressuur en springen. Het hoogste niveau waarop hij uitkwam, is Prix St. George.

Paardrijden doet Hendrik nog altijd tot op Z-niveau, maar hij beleeft het meeste plezier aan de eerste start op jonge paarden. Daarnaast is hij actief als jurylid in alle disciplines van de dressuursport tot en met Nationaal Grand Prix niveau. Ook de aangepaste paardensport prijkt op het cv van Hendrik.
Met Hendrik staat er altijd een kritisch oog aan de zijlijn van Dressuurstal Petra van Esch!

© Copyright - Dressuurstal Petra van Esch